Wie ben ik

Ik ben Jacqueline van Dijk, 58 jaar en heb twee dochters en vijf kleinkinderen; zij zijn grote inspiratiebronnen voor mij. Voordat ik mijn body and mindcenter Reflextions startte, heb ik tien jaar in de hulpverlening gewerkt als teamleidster bij Buro Slachtofferhulp.

In deze tijd raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het begeleiden van mensen en mij hierbij te richten op het vermogen en de (verborgen) krachten van het individu. In 2005 ben ik gestart met een HBO-coachingsopleiding om deze passie uit te breiden met coaching. Na enkele jaren te werken als personal coach kwam ik steeds meer mensen tegen die door, met name stress, veel lichamelijke klachten ervaarden.
De manier waarop mensen in het oosten omgaan met hun klachten sprak mij erg aan waardoor ik me verder ben gaan verdiepen in de Chinese geneeswijze en een studie (Traditionele Chinese Geneeswijze) heb afgerond. Inmiddels beoefen ik al ruim 10 jaar dagelijks met passie Chinese yoga (Qigong) en begeleid ik verschillende yogagroepen.